Film

Skribent

MovieZine

25 oktober 2024 | 17:45

Streamingtips: Netflix nya dokumentär är "både vacker och känslosam"

Du som söker finstämda dokumentärer om såväl tragiska livsöden som upplyftande vänskap behöver inte leta längre – idag har ”Ibelins enastående liv” premiär på Netflix.
Men det kan vara värt att förbereda sig med näsdukar; filmen handlar om den norska gamern Mats Green som vid 25-års ålder dör efter en livslång kamp med en degenerativ muskelsjukdom.
 
Medan hans föräldrar sörjer vad de trott varit ett väldigt instängt och ensamt liv börjar plötsligt meddelanden dyka upp från sonens tidigare okända onlinevänner – personer från hela världen som alla enas i sin sorg över sin förlorade vän.
 
 
Det visar sig att sonen levt ett parallellt liv i onlinespelet World of Warcraft, en plats där han är känd bland sina vänner för att vara stark, klok, empatisk och romantisk – en hjälte.
 
Berättelsen skildras via både arkivbilder från Mats liv hemma och animation som representerar bravaderna inuti spelet. Allt ifrån tårar och sorg till värme och en upplyftande inblick i online-baserad vänskap utlovas. MovieZines recensent Annika Andersson beskriver filmen som ”en fint berättad, vacker och känslosam film som rekommenderas varmt” och ger den en fyra i betyg.
 
Filmen har premiär idag på Netflix.
 
Pontus Duvefelt
| 25 oktober 2024 17:45 |