Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 oktober 2024 | 17:15

Warner Bros tror inte på Clint Eastwoods nya film - visas på ett fåtal biografer

Enligt rapporter kommer "Juror #2" inte heller få någon Oscarskampanj.
Warner Bros verkar inte ha mycket till förtroende för Clint Eastwoods nya (sista?) långfilm. När "Juror #2" går upp i USA i november är det bara på ett 50-tal biografer i storstäderna.
 
Det kan verka märkligt för en lovande ny thriller från en av Hollywoods stora veteraner. Variety skriver också att studion överväger att inte rapportera in biointäkter, vilket tyder på att de inte tror på någon publikstorm.
 
Man har heller inga planer på att ge filmen en Oscarskampanj. Så noll större förhoppningar om att den ska plocka hem filmpriser i vinter, med andra ord.
 
"Clint Eastwood förtjänar bättre" skriver en reporter på sajten World of Reel. Kanske är det så att de känner på sig att svaga recensioner kommer sänka fansens intresse?
 
"Juror #2" var egentligen tänkt som en streamingfilm, innan Warner Bros ändrade sig och bokade in ett premiärdatum på bio. Men det är tuffa tider för filmer som riktar sig mot en äldre publik. Jag blir inte förvånad om biopremiären är ett sätt att ge filmen lite extra publicitet innan den - väldigt snart - hamnar på streaming. Kanske kan vi i Sverige få se den på Max redan i vinter?
 
Filmen verkar annars ganska lovande. Den följer Nicholas Hoult som jurymedlem i en rättegång, där en man står åtalad för dråp på en kvinna. Hoults karaktär inser att det var han som körde på den stackars kvinnan som dog. Vad är oddsen? Hur som helst blir det början på ett spännande dilemma.
 
En annan lockande detalj i sammanhanget är att "Juror #2" kan bli den sista filmen vi får se från 94-årige Clint Eastwood. Vi hade hoppats på en mer värdig avslutning på karriären med storslagen biopremiär och Oscarsbuzz.
 
Filmen får premiär i USA, Kanada, Storbritannen och ett par andra länder den 1 november. Det är just nu osäkert var, när och hur den kommer till Sverige.
 
| 25 oktober 2024 17:15 |