Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 oktober 2024 | 19:30

Hyllat "The Thing"-spel från 2002 får nytt liv

"The Thing: Remastered" är en uppföljare på filmen där en soldat skickas till anläggningen för att ta reda på vad som egentligen hände med forskningslaget.
"The Thing" från 1982 av regissören John Carpenter är en riktigt ryslig skräckklassiker, om en grupp forskare på en anläggning på Antarktis som upptäcker en utomjordisk livsform som infekterar allt den kommer i kontakt med och kan imitera andra organismer.
 
Vem kan de lita på, när vem som helst kan vara ett fruktansvärt odjur som vill käka upp dem? I huvudrollen ser vi ingen mindre än Kurt Russell ("Flykten från New York", "The Hateful Eight").
 
För över 20 år sedan släpptes även ett spel baserat på filmen, där en medlem i United States Army Special Forces skickas till anläggningen i filmen för att ta reda på vad som hände med forskningslaget. Det visar sig dock att monstret fortfarande lever.
 
"The Thing" blev faktiskt en försäljningssuccé (till skillnad från filmen, som först fick sina fans när den släpptes på vhs och sändes på teve) med över 1 miljon sålda exemplar och fina betyg av kritikerna. Spelet uppskattades till och med av John Carpenter.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Nu är spelet på väg tillbaka i form av "The Thing Remastered" av Nightdive Studios, som tidigare har gjort nyversioner av "Star Wars: Dark Forces" och "System Shock 2".
 
Den nya versionen bjuder på 4K-upplösning med 144 bilder i sekunden och förbättrade texturer, modeller och miljöer. En intressant detalj är att de jobbat med det ursprungliga teamet för att förbättra en del spelmekanik.
 
"The Thing: Remastered" är planerat att släppas senare i år på Xbox, Playstation, Nintendo Switch och PC.
 
| 25 oktober 2024 19:30 |