Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

8 juni 2024 | 07:30

Ikväll på tv: Tom Holland magplaskar utan spindeldräkten - 2021 års ökända jätteflopp

Daisy Ridley lyckas heller inte rädda fiaskot.
Patrick Ness är författaren bakom sci-fi-trilogin som startar med "Tystnaden i bruset" vars filmadaption har döpts till "Chaos Walking". Tom Holland spelar Todd, en kolonisatör på en planet där kvinnor är helt utrotade. Som det inte vore nog syns/hörs alla mäns tankar ovanför deras huvuden i små bubblor som kallas för "bruset", något som borgmästaren Prentiss (Mads Mikkelsen) vill nyttja med onda avsikter. 
 
 
Men där tar det inte slut; en farkost kraschar in i deras planet och den enda överlevande visar sig vara en kvinna vid namn Viola (Daisy Ridley). Prentiss får fullt upp med att leta rätt på Viola för att hindra henne från att avslöja alla hans lögner...
 
Vi har två unga, attraktiva och framgångsrika skådespelare med varsin blockbuster-franchise under bältet. Varför blev inte filmadaptionen bättre? 21% på Rotten Tomatoes hintar om en risig filmupplevelse, medan IMDb:s 5,7 bekräftar ens farhågor. Lägg till att filmen drog in ynkliga $26 miljoner på en budget av $125 miljoner och alla hopp om en eventuell ny filmserie dog ut. 
 
På MovieZine fick "Chaos Walking" en tvåa i betyg där Oskar Möller noterar att "religion, våld mot kvinnor och könsroller – saker som verkar centrala för denna värld trivialiseras och sopas under mattan och resultatet blir en ungdomsscience fiction i vuxenkostym som trivialiserar sina egna teman". Vill du se filmen visas den på tv ikväll. 
 
Här kan du se "Chaos Walking":
 
• Ikväll 18:45 på TV3
• Streama på Tele2 Play eller Viaplay 
• Hyr/köp på iTunes eller SF Anytime 
 
 
Vad tycker du om "Chaos Walking"? Kommentera gärna. 
| 8 juni 2024 07:30 |