Film

Skribent

MovieZine

27 juni 2024 | 04:00

Ikväll på tv: Sevärd Joel Kinnaman när svensk deckarsuccé blir Hollywood-thriller

Flera stora namn medverkar i den engelskspråkiga adaptionen av Roslund & Hellströms ”Tre sekunder”.
Roslund & Hellströms ”Tre sekunder” om poliser och kriminella i Sverige låg på svenska bästsäljarlistan i flera månader och vann flertal priser. Det var därför kanske lite förvånande att när den skulle bli långfilm var det på engelska.

Filmen, med originaltiteln ”The Informer” (2019), är en brittisk produktion i regi av italienska Andrea Di Stefano (”Escobar: Paradise Lost”) med handlingen förflyttad från Stockholm till New York.
 
Däremot har vår egen Joel Kinnaman huvudrollen. Han spelar Pete Koslow, en gangster som anlitas som informatör av FBI och tvingas tillbaka in i fängelse där han ska infiltrera maffian.
 
I andra roller ser vi Rosamund Pike, Common, Clive Owen och Ana de Armas. Filmen var otursförföljd när det amerikanska premiärdatumet sköts på flertal gånger innan den släpptes - och floppade. Filmen spelade knappt in 3 miljoner dollar på bio globalt.
 
Men den gick ändå hem kritikerna, och särskilt Kinnamans insats är värd att hylla: ”Skådespelaren kombinerar skickligt alla sidor hos den komplexa karaktären, som trots sin småkriminella dragning ändå blir en relativt likeable typ. En hårding som visar på viss empati och intelligens” kan du läsa i MovieZines recension.
 
Här kan du se ”Tre sekunder”:

● Ikväll 21:00 på TV12
● Streama på Viaplay
● Streama på Prime Video
● Streama på Cineasterna
● Streama på Tele2 Play
 
Se trailern här:
 
| 27 juni 2024 04:00 |