Film

Skribent

Teodor Stig-Matz

27 juni 2024 | 05:00

"The Strangers: Chapter 1" klar för svensk premiär i sommar

Skräckisen med årets mest förvirrande titel?
Man gillar ju en film med ett förvirrande namn. "Resevoir Dogs" (på svenska det mer logiska och tråkiga "De hänsynslösa") har till exempel mycket lite att göra med varken vattenmagasin eller hundar, men det är ändå ett coolt namn på en film. 
 
Men ibland blir filmnamn helt enkelt så fel att det helt enkelt är missvisande. Ta till exempel skräckisen "Alla helgons blodiga natt 3" från 1982. Biobesökarna blev nog lite chockade när de visades en rulle som inte bara saknade Michael Myers utan dessutom knappt hade något att göra med resten av filmserien överhuvudtaget.
 
Nu är det snart dags för svensk premiär av en film med ett nästan lika dumt namn. Jag pratar förstås om "The Strangers: Chapter 1", den tredje filmen i filmserien "The Strangers". 
 
Må så vara att det här handlar om någon form av reboot på originalet från 2008 och dess uppföljare från 2018, men lite mer krut på namnet hade filmskaparna kanske kunnat lägga. Varför inte exempelvis "The Strangers: New Dawn" eller "The Strangers och halvblodsprinsen".
 
Någon biopremiär blir det inte för filmen i Sverige. Men från den 22 juli finns "The Strangers: Chapter 1" att hyra eller köpa digitalt.
 
| 27 juni 2024 05:00 |