Spel

Skribent

Anders Eklöf

17 oktober 2024 | 15:00

"It Takes Two" av Josef Fares har sålts i 20 miljoner exemplar

Det går onekligen bra för svenska Josef Fares spel, som ska bli film av Amazon.
I våras kunde vi rapportera att den tidigare filmregissören Josef Fares ("Jalla! Jalla!", "Kopps") hyllade spel "It Takes Two" sålts i över 16 miljoner exemplar, men nu har den siffran ökat ytterligare.
 
Nu skriver utvecklarna Hazelight Studios att det har sålts i över hela 20 miljoner exemplar, vilket bör innebära att åtminstone 40 tusen spelare har tagit del av det här härliga äventyret.
 
 
"It Takes Two" handlar om paret Cody och May, som förvandlas till levande dockor efter att deras dotter önskat att de ska sluta gräla. Med hjälp av den charmiga Dr. Hakim ger de sig ut på ett äventyr fullt av utmaningar i hopp om att kunna lappa ihop det trasiga förhållandet.
 
Spelet tog hem storvinsten på galorna The Game Awards och D.I.C.E Awards, blev framröstat som årets bästa spel av er läsare. Spelet fick 4 av 5 i betyg av MovieZine där vi kallade det för "det perfekta spelet för två"
 
"It Takes Two" ska dessutom bli film på Amazon av produktionsbolaget dj2 Entertainment ("Sonic the Hedgehog"-filmerna") med Dwayne Johnson som producent.
 
Hazelight Studios har tidigare sagt att de ska avslöja sitt nästa spel någon gång under 2024. Kanske under The Game Awards i december? 
 
Inför spelets lansering intervjuade vi på MovieZine Josef Fares om utvecklingen av spelet och frågade om de kommer göra spel för en spelare igen.
 
- Det vet jag inte. Vi kommer alltid göra spel som spårar ur, försöker pusha narrativet och skapa en häftig och annorlunda spelupplevelse. Vi får se helt enkelt, sa han då.
 
| 17 oktober 2024 15:00 |