Film

Skribent

MovieZine

9 oktober 2024 | 11:20

Jesse Eisenberg gästar Stockholms filmfestival i november

Skådespelaren och regissören tilldelas priset Stockholm Achievement Award 2024.
Skådespelaren och regissören Jesse Eisenberg tilldelas året Stockholm Achievement Award under Stockholms internationella filmfestival. I samband med nordiska premiären av Eisenbergs senaste film ”A real pain” den 14 november, anordnas ett exklusivt Face2Face med Eisenberg på Bio Skandia.
 
- Det är en stor ära att få vara med på listan över mottagare av Stockholm Achievement Award! Min film, ”A Real Pain”, handlar om mina polska förfäder och jag vet att några av dem flydde till Sverige. Det ska bli underbart att äntligen få besöka ert vackra land och visa denna film för svensk publik!, kommenterar Jesse Eisenberg.
 
"A real pain” är Eisenbergs senaste film och han står både för regi, manus och en av huvudrollerna. Filmen handlar om två kusiner som reser till Polen för att utforska sitt ursprung efter att deras älskade mormor gått bort. Under resans gång gräver de i sin familjs förflutna, vilket leder till att gamla spänningar bubblar upp till ytan. Den andra kusinen spelas av Kieran Culkin.


 
Jesse Eisenberg fick sitt stora genombrott som skådespelare i ”Zombieland” 2009 och året efter blev han nominerad som bästa manliga skådespelare till både Oscar och Golden Globe för sin prestation i rollen som Mark Zuckerberg i filmen ”The Social Network”.
 
Han har en lång skådespelarkarriär bakom sig och medverkat i ”The Squid and the Whale”, som Lex Luthor i ”Batman vs Superman: Dawn of Justice” med mera. Jesse Eisenberg gjorde sin regidebut 2022 med ”When you finish saving the world”. “A real pain" är hans andra film som regissör.
 
Stockholm Achievement Award har tidigare tilldelats bland andra Uma Thurman, Willem Dafoe, Rosanna Arquette, Fares Fares och Ethan Hawke.
 
| 9 oktober 2024 11:20 |