Film

Skribent

Martin Persson

9 oktober 2024 | 11:45

Ridley Scott avslöjar: Har redan börjat skriva på ”Gladiator 3”

Väntan på en tredje film behöver inte bli alltför lång. Ridley Scott ser framför sig en trilogi i stil med ”Gudfadern”.
”Gladiator 2” har inte släppts än, men som vi rapporterade nyligen är Ridley Scott redan igång med en tredje film i sin mäktiga och hyllade gladiatorsaga.
 
Nu är ”Gladiator 3” ett steg närmare att bli verklighet. Ridley Scott avslöjar i en intervju med Total Film att han redan kommit igång med manusarbetet:
 
- Jag har redan skrivit 8 sidor! Jag tror att det här är början på något minnesvärt. Man trodde aldrig att vi skulle bege oss till arenan ännu en gång, men jag känner mig tvungen.
 
Ridley Scott menar även i samma intervju att ”Gladiator 3” blir lite som ”Gudfadern del 3”, där tvåan lämnar det hela öppet med ett ensamt liv i misär och som den tredje filmen sen följer upp där man är fången i ett liv som aldrig önskades.
 
Lustigt nog är han inte den första gladiator-regissören som drar paralleller till ”Gudfadern”. Roland Emmerich gjorde nyligen samma jämförelse i sin serie ”Those about to die”. Det är väl helt enkelt något som klickar i jämförelsen med mäktiga maffiabossar och romerska kejsare!
 
När och om det blir en ”Gladiator 3” får tiden utvisa, men ”Gladiator 2” har i varje fall biopremiär den 22 november!
| 9 oktober 2024 11:45 |