Spel

Skribent

Anders Eklöf

13 augusti 2024 | 10:00

John Carpenter gör två skräckspel av "Halloween"

Studion siktar på att göra spel där du får återuppleva scener från den ikoniska skräckfilmen, med hjälp av originalfilmens regissör.
"Halloween" av John Carpenter från 1978, eller "Alla helgons blodiga natt" som den gjorde sig känd som i Sverige, har blivit något av en slasher-klassiker. Här fick vi se Jamie Lee Curtis i sin första filmroll, där hon jagas av den kallblodiga mördaren Michael Myers.
 
Nu rapporterar sajten IGN att Boss Team Games ("Evil Dead: The Game")  utvecklar två spel baserade på skräckserien. Ett av spelen utvecklas med grafikmotorn Unreal Engine 5 och kommer få stöd av John Carpenter.
 
- Som en stor spelare är jag exalterad över att få hjälpa till att få liv i Michael Myers igen och jag hoppas att jag ska kunna skrämma er rejält, säger han.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Det andra spelet är ett sidoskrollande actionspel med pixelgrafik som släpps till PC, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S och Playstation 4 och 5 den 18 oktober, lagom till halloween. Spelet släpps samtidigt som ett spel baserat på "Ash vs Evil Dead".
 
Båda spelen kommer låta dig "återuppleva scener från filmerna och spela som klassiska karaktärer från en av de mest ikoniska och viktiga skräckfilmerna genom tiderna".
 
 
"Halloween" har endast blivit spel en gång tidigare, nämligen 1983 till konsolen Atari 2600. 
 
Vi vet sedan tidigare att John Carpenter arbetar med ett actionspel för flera spelare kallat "Toxic Commando", där du får kämpa mot zombier i en postapokalyptisk värld. Regissören har även pratat om att han skulle vilja göra film av science fiction-skräckspelet "Dead Space".
| 13 augusti 2024 10:00 |