Film

Skribent

Andreas Samuelson

26 juli 2024 | 18:30

Jordan Peeles nya - reboot av läskiga dolda kameran-programmet ”Scare Tactics”

Filmskaparen fortsätter att sprida skräck, denna gång med en uppdatering av programmet som skrämmer riktiga människor.
Jordan Peele gick snabbt från uppskattad komiker till en av våra nya skräckmästare med ”Get Out”, ”Us” och ”Nope”. Nu fortsätter han att bidra till skrämseltaktiker, denna gång som producent för en reboot av TV-programmet ”Scare Tactics”.
 
Dolda kameran-serien hade premiär 2003 och gick i fem säsonger. Upplägget går ut på att ovetandes individer blir huvudkaraktärerna i sina egna skräckfilmer genom att vänner och familj lurar in dem i komiskt skruvade scenarior. Dessa är uppbyggda med genomtänkta berättelser som blandar verklighet, skräck och komedi.
 
Bland tidigare påhitt var bland annat campare som övertygades om att de attackerades av Bigfoot och en iscensatt kidnappning av utomjordingar. Tidigare värdar för programmet har varit nyligen framlidne Shannen Doherty, Stephen Baldwin och senast Tracy Morgan. Vem som nu tar över är oklart men det är inte omöjligt att det blir Peele själv.
 
Den nya säsongen planeras ha premiär i höst på amerikansk kabel-TV, skriver Variety. Vi hoppas såklart att den även kommer till den svenska marknaden.
 
Detta är en mindre tröst för fans av Peele, vars egna, nästa film försenats till 2026. Däremot producerar han bland annat remaken av ”People Under the Stairs” och Marlon Wayans-skräckisen ”Goat”, och har ett hemligt projekt på G tillsammans med Marvel.
| 26 juli 2024 18:30 |