Film

Skribent

Alexander Svensson

2 september 2024 | 19:45

Josh Brolin aktuell för att spela Green Lantern i DCU

TV-serien "Lanterns" med bland andra Damon Lindelof bakom rodret siktar högt.
Nya superhjälteuniversumet DCU börjar ta form. James Gunn har redan spelat in “Superman”, och jobbar för fullt på “Peacemaker”. En annan produktion som närmar sig att gå från ritbordet till verkligheten är “Lanterns”, tv-serien om superhjälteorganisationen The Green Lantern Corps.
 
Nu har serien eventuellt hittat en av sina huvudrollsinnehavare. Hollywoodjournalisten Jeff Sneider rapporterar att Josh Brolin blivit erbjuden rollen som Hal Jordan, en av de mest kända karaktärerna som axlat Green Lantern-manteln genom DCs historia. Huruvida Brolin tackar ja får vi se, men gör han det så kan han lägga ytterligare en superhjälteroll på CVt, som redan inkluderar Cable i “Deadpool 2” och såklart Thanos i MCU.
 
Hal Jordan/Green Lantern, gestaltad av Ryan Reynolds i "Green Lantern" från 2011.
 
“Lanterns” har Chris Mundy (“True Detective: Night Country”) som showrunner, och bland andra Damon Lindelof är ombord som manusförfattare. Serien beskrivs som en mörkare detektivserie, och kommer följa både Hal Jordan och den yngre John Stewart, en annan väletablerad Green Lantern från serietidningarna.
 
Karaktären Hal Jordan har tidigare synts i live-action-format, i beryktade “Green Lantern” från 2011 där han spelades av Ryan Reynolds, något som få sannolikt missat, även om vi nog är många som undvikt själva filmen. Reynolds själv har hävdat att inte ens de som klippte den såg den. Förhoppningsvis blir “Lanterns” bättre än så, och att man söker Josh Brolin för en av huvudrollerna pekar mot att man siktar högt.
| 2 september 2024 19:45 |