Film

Skribent

Viktor Eriksson

20 juni 2024 | 19:00

Svaga utsikter för Kevin Costners western “Horizon" - nästa stora bioflopp?

Planen är samtidigt att uppföljaren ska släppas om mindre än två månader.
Nästa vecka är det premiär för “Horizon: An American Saga - Chapter 1”, den första delen i Kevin Costners tänkta epos på totalt fyra filmer som han själva dessutom satsat enorma pengar på.
 
Men enligt Box Office Theory så spås den kommande westernfilmen inte att bli någon succé. Enligt sajten förväntas “Horizon: An American Saga - Chapter 1” spela in mellan 11 och 18 miljoner dollar på amerikanska biografer under sin första helg. Det är tyvärr inte en vidare bra start för en film som har en budget på över 100 miljoner dollar.
 
Filmen måste dessutom tävla med “A Quiet Place: Day One” samma helg. Det går förstås att argumentera för att filmerna har lite olika publik men oavsett så förväntas skräckfilmen ro hem över 40 miljoner dollar och därmed knipa förstaplatsen. Just nu finns ingen känd prognos för hur "Horizon" förväntas gå på biomarknaderna utanför USA. Men eftersom det är en väldigt USA-centrerad film lär den i viss mån behöva kämpa i uppförsbacke.
 
Fortsättningen “Horizon: An American Saga - Chapter 2” är därefter planerad att ha premiär den 16 augusti, mindre än två månader senare. Just nu finns ingen prognos för den filmen, men den lär förstås hänga på hur det går för den första. 
 
| 20 juni 2024 19:00 |