Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

14 juli 2024 | 22:30

Kevin Feige om läckta paparazzibilder från "Wolverine & Deadpool": "Värt det"

Vid det här laget har franchisen en historia av att vända läcka bilder - rörliga som fasta - till någonting bra.
En gång i tiden var den en läckt video, av en kort testfilm, som gjorde första filmen om "Deadpool" möjlig. Men läckor är inte alltid av goda. Speciellt inte om det är paparazzifotografer som smyger sig på inspelningsplatser och spoilar viktiga eller kul karaktärer och delar av en handling långt innan filmen är redo att släppas.
 
Vilket var vad som hände under inspelningen av "Deadpool & Wolverine". Foton läckte som visade Ryan Reynolds och Hugh Jackman tillsammans med... personer som jag inte ska skriva ut här. Media och fans ombads att inte delas dessa vidare, och Reynolds drev dessutom med hela grejen och postade ett gäng fejkade paparazzibilder på Twitter (med en underhållande uppmaning om att dela bilderna vidare med rätt fras för att de riktiga paparazzis skulle försvinna i mängden).
 
Så varför spela in filmen alls ute i det fria, och inne i en studio och framför skärmar eller green screens som så många andra superhjältefilmer? Det frågade Variety, i en ny intervju med producenten och MCU-maestron Kevin Feige. Är praktiska platser verligen värt det om man inte får samma avskildhet?
 
- Det var mycket viktigt för oss. Vi ville inte att det skulle vara en green screen-låda för alla inspelningsplatser. Vi vill att det ska vara ute i den verkliga världen, och det kommer alltid med potentiella kompromisser. Vi befann oss på många säkra platser och platser som var långt borta från nyfikna ögon - med undantag för drönare. Det var en ny upplevelse för mig att ha paparazzi-drönare som flög över inspelningsplatsen.
 
I slutändan tror Feige ändå att publiken är tillräckligt smart för att inte låta inspelningsbilder förstöra filmen.
 
- Ibland ser saker häftiga ut på ett foto bakom kulisserna, men oftast ser de inte bra ut. Jag tror att folk har blivit tillräckligt smarta genom åren för att veta att det inte är så det kommer att se ut i filmen. Med det sagt, Wolverine i den gula dräkten ser cool ut från alla vinklar, drönare eller tagning genom träden.
 
"Deadpool & Wolverine" har svensk biopremiär den 24 juli.
 
 

Läs också: Jag har sett 35 minuter ur "Deadpool & Wolverine" - precis vad MCU behöver just nu

 
| 14 juli 2024 22:30 |