Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 juni 2024 | 08:00

Klart: "Street Fighter" slår till med biopremiär 2026

Dags för nästa stora spelserie att bli film.
"Street Fighter" är på väg att bli film igen, vare sig vi vill det eller inte. Filmen har precis fått ett premiärdatum spikat till våren 2026.
 
Det här är inte första gången som "Street Fighter" filmatiseras. Det finns en ökänt dålig version med Jean-Claude van Damme från 1994, en sågad film som tydligen fortfarande drar in pengar. Med med tanke på att titeln är en av spelvärldens mest kända, finns det nog potential för fler chanser.
 
Vem som får regissera är inte klart. Tidigare i juni tappade filmen sina tilltänkta regissörer, bröderna Danny & Michael Philippou som slog igenom med skräckfilmen "Talk to Me". Filmstudion Legendary har inte bekräftat några filmmakare eller skådespelare ännu.
 
Med 49 miljoner sålda spel sedan 1987 är "Street Fighter" ett av tidernas populäraste tv-spel, skriver Variety.
 
Filmer och serier baserade på tv-spel blir allt populärare i Hollywood. Från biosuccén med "Super Mario Bros" till hyllade HBO-dramat "The Last of Us" - det börjar ljusna för en tidigare bespottad genre. På gång är bland annat "Borderlands"-filmen, "Uncharted 2" och kanske en filmversion av "Elden Ring".
| 27 juni 2024 08:00 |