Spel

Skribent

Anders Eklöf

27 juni 2024 | 07:30

Hyllade spelet "Elden Ring" kan bli film, menar regissören

Regissören Hidetaka Miyazaki menar att det finns ett stort intresse för att göra film av "Elden Ring", om de hittar rätt personer för projektet.
På midsommarafton släpptes den efterlängtade expansionen "Shadow of the Erdtree", som är en expansion till det hyllade spelet "Elden Ring" av From Software och "Game of Thrones"-författaren George R.R. Martin från 2022.
 
Fantasyspelet utspelar sig i The Lands Between, där du spelar som en krigare som ger sig ut på en svår resa för en chans att erövra landet efter att en legendarisk ring krossats och fördärvat världen. 
 
 
I en intervju med sajten The Guardian berättar regissören Hidetaka Miyazaki att han inte skulle ha något emot att "Elden Ring" blir film.
 
- Men jag tror inte att jag eller From Software har kunskapen eller förmågan att producera något i ett annan medie. Där skulle vi behöva en stark partner. Vi skulle behöva bygga upp en hel del förtroende och en överenskommelse om vad vi vill uppnå, men det finns ett intresse.
 
From Software menar att spelet har sålts i över 25 miljoner exemplar, så visst skulle det finnas en publik för något liknande.
 
När "Elden Ring" släpptes gav vi det 5 av 5 i betyg och utsåg det till årets spel. Expansionen skrev vi att den bjuder på "kuslig stämning och tajta strider".
| 27 juni 2024 07:30 |