Spel

Skribent

Viktor Eriksson

17 september 2024 | 20:00

Kommer “GTA 6” försenas till 2026? Det vet vi förmodligen först 2025

Tidigare Rockstar-anställd känner sig säker på att företaget inte kommer att släppa spelet förrän de är 100 procent nöjda med det.
Under förra veckan spreds ett rykte från en tidigare pålitlig källa om att Rockstar Games kan försena “Grand Theft Auto VI” från 2025 till 2026. Nu har uppgifterna kommenterats av den tidigare Rockstar-anställde Obbe Vermeij som tror att Rockstar Games själva inte vet om spelet kommer behöva försenas förrän nästa år.
 
“Beslutat att försena “Grand Theft Auto IV” gjordes fyra månader innan det ursprungliga släppdatumet. Är datumet längre bort än så är det svårt att fatta det beslutet. Rockstar kan förmodligen inte avgöra om de kommer kunna släppa spelet under 2025 förrän i maj”, skriver Obbe Vermeij på X.
 
Han förtydligar att han själv inte hört något eller pratat med någon om det. Obbe Vermeiji slutade jobba på Rockstar för 15 år sedan.
 
“GTA VI” kommer att sälja i över tio års tid och de har ingen konkurrens att oroa sig för. De kommer inte att släppa ett spel förrän de är 100 procent nöjda med det. Oavsett vad som sades i trailern", skriver Obbe Vermeij.
 
| 17 september 2024 20:00 |