Spel

Skribent

Anders Eklöf

9 september 2024 | 09:30

Rykte: "Grand Theft Auto VI" försenas till 2026

Enligt ryktet behöver Rockstar Games mer tid för att färdigställa det efterlängtade spelet.
Ett av världens kanske mest efterlängtade spel just nu är utan tvekan "Grand Theft Auto VI", som officiellt är planerat att släppas till Playstation 5 och Xbox Series X/S i slutet av 2025.
 
Trailern för spelet har i skrivande stund över 208 miljoner visningar, så det är verkligen många som ser fram emot det. Föregångaren "Grand Theft Auto V" har sålts i 200 miljoner exemplar, så Rockstar Games hoppas nog på en liknande succé med sexan.
 
 
Nu har det dock dykt upp ett rykte från en person på sajten GTA Base, som tidigare rapporterade att trailern för "Grand Theft Auto VI" skulle släppas i december långt innan andra skrev om det. 
 
Ryktet menar att Rockstar Games behöver mer tid för att göra klart spelet och att det därför måste skjutas upp till mitten av 2026.
 
Enligt samma rykte kommer även PC-versionen släppas 12-18 månader efter att det kommer till konsol, så det dröjer i så fall till någon gång under 2027.
 
"Grand Theft Auto VI" utspelar sig återigen i Vice City där vi följer den kriminella duon Lucia och hennes manliga partner. Rockstar Games chef har tidigare sagt att spelet inte kommer "likna något annat".
| 9 september 2024 09:30 |