Spel

Skribent

Viktor Eriksson

21 augusti 2024 | 16:30

Kontroversiella Peter Molyneux är tillbaka med ännu ett spel om att leka Gud

Spelutvecklarens förra projekt "Godus" blev aldrig färdigt trots en framgångsrik gräsrotsfinansieringskampanj.
Spelskaparen Peter Molyneux är tillbaka och har visat upp sitt nya spel “Masters of Albion”. Spelet är en gudssimulator i stil med tidigare Peter Molyneux-spel som “Populus” och “Black & White”.
 
I det ska spelaren, i form av en svävande jättehand, ta hand om landet Albion (som också är namnet på landet i Peter Molyneuxs “Fable”-spel). Spelaren kan även ta direkt kontroll över enskilda i personer i landet för att spela som dem och exempelvis försvara en stad från monster.
 
Peter Molyneux gjorde sig ett namn i spelvärlden under 2000-talet genom att gång på gång lova guld och gröna skogar gällande vad man skulle kunna göra i hans spel. Detta visade sig sällan stämma men Molyneuxs spel fick likväl stabila mottaganden.
 
På senare tid har Peter Molyneux kritiserats för att hans senaste gudssimulator “Godus” aldrig lämnade Steam Early Access trots en framgångsrik Kickstarter-kampanj. Speldesignen har än så länge varit betydligt mer sparsam med löftena kring "Masters of Albion", men lovar att han och teamet försöker göra något unik. 
 
| 21 augusti 2024 16:30 |