Film

Skribent

Andreas Samuelson

8 augusti 2024 | 15:00

Kultfavoriten firar tio år - 2014 års bästa skräckfilm får nypremiär på bio i september

Den australienska rysaren skrämde slag på publiken - och titelkaraktären blev en gayikon! Nu släpps den återigen på biograferna.
Den lilla, australienska psykologiska skräckfilmen ”The Babadook” blev med sin blygsamma budget på två miljoner dollar en smärre sensation efter sin premiär 2014. Den hade premiär på Sundance och blev inledningsvis en kommersiell besvikelse på biograferna.
 
Men ryktet om den läskiga filmen om en änka med son som terroriseras av den mystiska titelfiguren spred sig snabbt och den blev både en kritiker- och publikfavorit. Babadook-figuren blev dessutom en kultfigur och av oklara anledningar en gayikon.
 
Nu är det dags för Babadooooook att terrorisera bioskärmarna igen när filmen av Jennifer Kent, vars kortfilm den är baserad på, gör comeback med en nypremiär. Tio år efter premiären släpps den åter lös på vita duken i USA den 19 september och distributörerna har släpps en ny trailer som firar dess jubileum och nypremiär. Vi hoppas såklart att svenska marknaden hakar på initiativet.
 
Se den nya trailern nedan:
 
| 8 augusti 2024 15:00 |