Film

Skribent

Andreas Samuelson

8 augusti 2024 | 16:30

Varning för känsliga - det kryper under skinnet i trailern till ny, australiensk skräckfilm

Body horror är sällan något för känsliga och trailern till kommande ”The Demon Disorder” är ett utmärkt exempel på detta. Se den här - om du vågar!
Glöm obekväma utslag eller hudinfektioner - det som pågår med karaktärernas kroppar i ”The Demon Disorder” är som taget ur en mardröm. I den australiensiska skräckfilmen bjuds på vidriga body horror-effekter som skulle göra David Cronenberg grön av avund.
 
Handlingen följer tre bröder varav en kontaktar mellanbrodern och påstår att den tredje blivit besatt av deras döda pappa. När trion återförenas konfronteras de av mäktiga krafter som hotar att straffa dem för synder från det förflutna.
 
Filmen är regidebut för specialeffekt- och makeupexperten Steven Boyle, som tidigare jobbat på filmer som ”King Kong”, ”Hobbit: En oväntad resa”, ” The Matrix Revolutions” och ”Star Wars: Episod II - Klonerna anfaller”. I rollerna ser vi John Noble (“Sagan om konungens återkomst”), Charles Cottier (”Home and Away”), Christian Willis (”Contract Killer”) och Dirk Hunter (”Undead”).
 
Trailern är inget för känsliga men bjuder på en smaskig förhandstitt för fans av läbbig body horror. Filmen hade världspremiär på australiensiska festivalen Gold Coast Film Festival i april och släpps på amerikanska marknaden 6 september. Vi håller tummarna för en svensk premiär så småningom.
 
Se trailern nedan:
 
| 8 augusti 2024 16:30 |