Film

Skribent

MovieZine

25 augusti 2024 | 04:00

Kvällens tv-tips: Romantisk filmpärla från 2011 blev Woody Allens största biosuccé

Är "Midnatt i Paris" regissörens sista mästerverk?
Ikväll har du chansen att se en av Woody Allens bästa filmer på tv. Kanske rentav hans sista mästerverk? "Midnatt i Paris" kom 2011 och den gamle regiveteranen har inte riktigt nått lika höga nivåer sen dess.
 
Den här romantiska historien med en touch av fantasy följer författaren Gil och hans fästmö Inez, som bestämmer sig för att följa med hennes familj till Paris. Staden väcker snart glömda minnen hos Gil och får honom att fundera över om den väg han valt i livet verkligen är den rätta. Och på ett mystiskt sätt reser han tillbaka i tiden till 1920-talet varje natt vid midnatt...
 
Resultatet är underhållande, vackert och förstås oerhört romantiskt.
 
I den stjärnspäckade rollistan syns Owen Wilson, Rachel McAdams, Kathy Bates, Marion Cotillard och Tom Hilddleston. Kända historiska figurer som skymtar förbi i handlingen är Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald och Salvador Dalí, med flera.
 
"Midnatt i Paris" blev den mest inkomstbringande filmen i Woody Allens karriär. Den spelade in 151 miljoner dollar världen över.
 
"Filmen är en raktigenom välskriven, kul, charmig och kärleksfull hyllning till gamla konst- och litteraturhjältar liksom romantiken själv och det ljuvliga Paris" skrev MovieZines recensent vid biopremiären för 13 år sedan.
 
Här kan du se "Midnatt i Paris":

● Ikväll 21:55 på SVT24
● Streama filmen gratis på SVT Play
| 25 augusti 2024 04:00 |