Serie

Skribent

Alexander Kardelo

26 oktober 2024 | 08:50

Mot nya äventyr! Lara Croft-serien fortsätter med en andra säsong

Det finns fler gravar att plundra åt Netflix.
Netflix anime-serie om Lara Croft fick kanske inte det bästa mottagandet av vår recensent. Men tittarna verkar ha uppskattat nya ”Tomb Raider”-tolkningen, för efter bara två veckor meddelas att säsong 2 är på väg.
 
”Tomb Raider: The Legend of Lara Croft” hade streamingpremiär den 10 oktober. Serien kastar ut tv-spelshjältinnan på ett nytt världsomspännande äventyr där hon tvingas lösa en uråldrig gåta. I den andra säsongen ska det letas efter stulna afrikanska artefakter, skriver Tudum. Och vi kommer få se mer av hennes polare.
 
- När vi möter Lara i säsong 1 är hon väldigt isolerad... I den andra säsongen försöker vi bygga ut hennes team under seriens gång. Så hon går från en ensamvarg som vill göra saker på egen hand till att inse: "Jag har ju ett häftigt team bakom mig", avslöjar showrunner Tasha Huo.
 
Skådespelerskan Hayley Atwell lånar ut sin röst till Lara, som tidigare spelats på bioduken av Angelina Jolie och vår egna Alicia Vikander.
 
Men MovieZines spelexpert Anders Eklöf var inte imponerad, och skriver att ”Lara Crofts äventyr har aldrig varit tråkigare (...) Om det av någon anledning skulle komma en andra säsong, är det inget jag kommer titta på.".
| 26 oktober 2024 08:50 |