Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 oktober 2024 | 09:30

Filmkritikern: "Gladiator II" är en stor besvikelse

Ridley Scotts nya film saknar själ, enligt filmsajten Indiewire.
I början av veckan började Ridley Scotts "Gladiator II" visas för amerikanska kritiker och influencers.
 
Många hyllningar blev det - som ofta är fallet när de allra första reaktionerna hittar ut på nätet. "Ett äkta epos" och "ett action-spektakel" skrev en rad helnöjda Twitter-tyckare utan någon gnutta av kritik. Några enstaka kallade filmen för "ojämn" och "onödig".
 
Den efterlängtade filmen är en uppföljare till 2000 års "Gladiator" med Russell Crowe, en modern klassiker i sin genre. "Gladiator II" följer karaktären Lucius (Paul Mescal) som vuxit upp och vill bekämpa korruptionen i Antikens Rom.
 
Men ska man tro Indiewire och deras filmkritiker så är det läge att dra ned förväntningarna. Anne Thompson och Ryan Lattanzio hatade filmen - och kallar den för "en stor besvikelse" i sin podcast, skriver World of Reel.
 
Duon menar att "Gladiator II" saknar själ och "representerar allt som är fel med dagens Hollywood". Filmen är inte bara dålig men också osammanhängande och ibland ofrivilligt komisk. När dialogen inte skrämmer så är CGI-effekterna "hemska", bland annat när hajar och apor attackerar.
 
"Se upp för influencers och folk som i princip får betalt av studios", säger de. "De gör allt för att få tillgång till pressdagar, och få intervjua Ridley Scott och stjärnorna. Det är verkligen så det är."
 
"Gladiator II" får svensk biopremiär 14 november. Håll utkik efter MovieZines recension inom kort!
| 26 oktober 2024 09:30 |