Film

Skribent

Alexander Svensson

25 oktober 2024 | 09:00

Årets sämsta superhjältefilm finns nu på Viaplay - så dålig att den är kul?

Superhjältemotsvarigheten till "The Room", enligt en av filmens skådespelare.
Om man bortser från “Deadpool & Wolverine” så har 2024 kanske inte varit ett av superhjältegenrens bästa år. En av de filmer som bär skulden för det är “Madame Web”, som än så länge verkar stå sig som årets sämsta.
 
För dig som förträngt den så är “Madame Web” en del i Sonys Spider-Man-universum utan Spider-Man, och följer Cassandra Webb, en ung sjukvårdare i New York (vars mamma blev dödad när hon var i Amazonas och forskade på spindlar) som upptäcker att hon kan se in i framtiden, och måste skydda tre unga kvinnor från en ondskefull skurk som vill ha ihjäl dem.
 
Dakota Johnson gör huvudrollen som Cassandra, och bland de övriga stackarna i rollistan hittar vi Sydney Sweeney (“Euphoria”), Isabela Merced (“Alien: Romulus”), Celeste O’Connor (“Ghostbusters: Frozen Empire”), Tahar Rahim (“Napoleon”), Emma Roberts (“American Horror Story”) och Adam Scott (“Severance”).
 
Isabela Merced i "Madame Web".
 
“Madame Web” sågades av kritiker och floppade på bio, vilket inte överraskade särskilt många alls. Den stoltserar med 4.0 på IMDb och 11% bland kritiker på Rotten Tomatoes. Trots det kan den kanske ha ett visst mått av underhållningsvärde av typen så-dåligt-att-det-är-kul. Filmen har trots allt blivit källa till en rad memes, och Isabela Merced som skådespelar i filmen har i en intervju med Happy Sad Confused menat på att man kan upppskatta “Madame Web” för hur fånig den är:
 
- Jag älskar en fånig film. Helt ärligt, jag älskar “The Room”, jag älskar “Flubber”, jag älskar “Catwoman”. De är mina favoriter, så jag är lite stolt över filmen, på det viset.
 
Är “Madame Web” bra dålig, eller dåligt dålig? Du kan slå dig ner framför TVn och avgöra själv: nu finns den nämligen att se på Viaplay!
 
| 25 oktober 2024 09:00 |