Serie

Skribent

Alexander Svensson

6 juli 2024 | 10:00

Max lägger ner planerad "The Batman"-serie

Det blir inget besök på Arkham för Max prenumeranter.
Matt Reeves “The Batman” är som bekant fullpackad med spinoff-material för Warner Bros och den anslutna streamingtjänsten Max. En av de planerade spinofferna är var en “Arkham Asylum”-serie, som skulle utspelat sig inne på det beryktade mentalsjukhuset/fängelset där Batmans fiender ofrivilligt spenderar dötiden mellan sina galna brott.
 
Nu har dock Variety exklusivt rapporterat att serien, som utvecklades av Antonio Campos för Max, är nedlagd, åtminstone i sin nuvarande form. Det uppges dock vara möjligt att man väljer att återvända till konceptet i framtiden.
 
 
Ursprungligen var serien tänkt att följa Gothams polisavdelning, men så småningom utvecklades det till att fokusera på Arkham istället. Nu blir ingetdera alltså av, vilket är trist, särskilt med tanke på att Arkham har stor potential som skådeplats för drama, vilket det fantastiska spelet “Arkham Asylum” visade när det kom för mer än tio år sedan.
 
Allt hopp är dock inte ute för “Batman”-spinoffs: tv-serien “The Penguin” med Colin Farrell utlovas vara hhärligt mörk och får premiär på Max i september.
| 6 juli 2024 10:00 |