Skribent

Alexander Svensson

25 juli 2024 | 11:30

Michael Bay ska göra franchise av internetfenomenet "Skibidi Toilet"

Ja, det är på riktigt. Nej, vi förstår inte heller varför.
Skibidi Toilet” är tydligen ett internetfenomen bland framför allt yngre människor. Det är en webserie på Youtube skapad av ryssen Alexei Gerasimov där tittare får följa ett krig mellan toaletter med människohuvuden och cyborgs. Michael Bay, mannen som tog “Transformers” till biodukarna, tror att det här har stor franchisepotential och jobbar nu på både film och tv-serie.
 
Att “Skibidi Toilet” nu ska ta sig från Youtube och in i populärkulturens hjärtan har avslöjats av Adam Goodman, tidigare president på Paramount och nu Michael Bays partner-in-crime, i Varietys podcast “Strictly Business”:
 
Michael Bay planerar att hemsöka världen med pissoarer som ger dig mardrömmar.
 
- Vi pratar definitivt om det just nu, både när det kommer till tv och även tidiga konversationer om film.
 
Han pratar också om Bays involvering:
 
- Jag kan säga att Michael (Bay, reds.anm) och Jeffrey Beecroft, som är hans långtida produktionsdesigner och kollega som jobbat med honom på alla hans filmer har jobbat väldigt nära med Alexey för att verkligen professionalisera en bakomliggande struktur för det här, så att det, om vi gör film eller tv, verkligen lyfter bortom de resurser som skapare på internet har.
 
Michael Bay har ju enligt många gjort en hel del skitfilm, men nu ska han bokstavligen ta det till nästa nivå.
 
Det är med andra ord tidigt ännu, men med tanke på hur stort "Skibidi Toilet" tydligen är i en del målgrupper så kan det hända att det faktiskt blir av. Det förändrar dock inte det absurda faktumet att Michael Bay just nu jobbar på en franchise centrerade kring toaletter med människohuvuden.
| 25 juli 2024 11:30 |