Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

18 oktober 2024 | 19:00

Monster i New York - "Saw"-regissör skvätter blod på ny mark

Dubbelt Oscarsnominerade Djimon Hounsou får huvudrollen.
En producent och en regissör från "Saw"-franchisen har avslöjat sitt nästa projekt, och det kommer handla om ett (eller flera?) monster i New York. Det här berättar Deadline.
 
Filmen ifråga ska kort och gott heta "Monster" och handla om två millennials, som tjänar snabba cash genom att hyra ut lägenheter de inte äger i alltid lika heta New York City. Lura människor som behöver bostad? Hm, det kanske är de som är filmens monster...
 
Oavsett så fungerar lurendrejeriet alldeles utmärkt, tills de stöter ihop på en lägenhetsinnehavare med en mörk hemlighet och plötsligt är det inte så roligt längre för de båda millennialarna.
 
"Monster" regisseras av Darren Lynn Bousman, som stått bakom kameran på fyra "Saw"-filmer.En av producenterna heter Marc Burg, även han en del av sågtåget, och han är väldigt optimistisk över den kommande skräckisen:
 
- Darren skickade mig ett manus med otroliga vändningar och möjligheten att få arbeta med honom och den briljante Djimon Hounsou. Den här filmen kommer att bli fantastisk och skrämma skiten ur publiken världen över.
 
Djimon Hounsou, som Oscarsnominerades för sina insatser i "In America" och "Blood Diamond", spelar huvudrollen. Med tanke på att han är något äldre än en millennial så får vi nog anta att han spelar den mystiske lägenhetsinnehavaren.
 
Inspelningarna av "Monster" inleds nästa månad, med lite tur innebär det en premiär lagom till halloween 2025.
 
| 18 oktober 2024 19:00 |