Spel

Skribent

Anders Eklöf

29 september 2024 | 07:00

Musikalen "The Rocky Horror Picture Show" blir nostalgiskt spel

Dr. Frank N. Furter och gänget dyker upp i ett officiellt spel baserat på kultmusikalen, med härlig pixelgrafik.
1975 hade den kultförklarade musikalen "The Rocky Horror Picture Show" biopremiär, där vi bland annat ser Tim Curry, Susan Sarandon och artisten Meat Loaf i huvudrollerna.
 
Med sin knasiga berättelse, ikoniska låtar som "Sweet Transvestite" och "The Time Warp", de homoerotiska inslagen och den fantastiska scenografin har den blivit något av ett fenomen – då specialvisningar av filmen där publiken uppmanas delta fortfarande pågår över hela världen.
 
Berättelsen kretsar kring ett ungt par som söker skydd från regnet i ett mystiskt slott, där den galna vetenskapsmannen Dr. Frank N. Furter (Tim Curry) har skapat en livs levande människa kallad Rocky – men allt är inte som det verkar.
 
Nu har ett gäng fans fått möjligheten att göra ett officiellt spel kallat "The Rocky Horror Show Video Game", som släpps på konsoler och PC lagom till halloween. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Spelet bjuder på 8-bitarsgrafik och chiptune-versioner av låtar från filmen i ett plattformsspel som påminner om spel som "Ducktales" och "Castlevania".
 
- "The Rocky Horror Show" är en unik upplevelse som överträffar traditionell underhållning och vi ville ge den magin till spelare, oavsett om du redan är ett fan av musikalen eller upptäcker den för första gången, säger producenten Joshua Viola i ett uttalande.
 
"The Rocky Horror Show Video Game" släpps i oktober till konsoler, men ska även komma till mobiltelefoner vid ett senare datum. Spelet är utvecklat av Freakzone Games, som tidigare har gjort "Toxic Crusaders" och arbetat på "Angry Video Game Nerd Adventures".
 
- Som ett stort fan av "The Rocky Horror Show" är det en ära att få tolka den legendariska musikalen som ett spel. Nu kan både nya fans och veteraner njuta av en helt ny tolkning av berättelsen och musiken i härlig 8-bitarsanda, säger speldesigern Sam Beddoes.
 
Det här är inte första gången som "The Rocky Horror Picture Show" blir spel, då det släpptes ett spel till Commodore 64 redan 1985 och "Rocky Interactive Horror Show" 1999.
 
Kolla in trailern här, som verkligen ser lovande ut för alla som älskar musikalen (inklusive mig!).
 
| 29 september 2024 07:00 |