Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

21 juli 2024 | 19:00

Natalie Portman om sin starka och surrealistiska miniserie: "Magisk känsla"

MovieZine snackar med Oscarsvinnaren Natalie Portman om hennes nya miniserie "Lady in the Lake" hos Apple TV+.
Jag har ju redan lyft fram "Lady in the Lake" som en riktigt annorlunda och spännande miniserie. Där det inte råder någon som helst tvekan om att det är Oscarsvinnaren Natalie Portman ("Black Swan", "Jackie") som är allra bäst framför kameran.

Inför premiären fick MovieZine chansen att snacka lite med Natalie, som berättar för oss om vad som lockade henne till projektet och vilken dag hon aldrig kommer glömma från inspelningarna:
 
 
Natalie Portman som två olika åldrar samtidigt av Maddie i "Lady in the Lake". 
 
Vad var det som gjorde dig intresserad av det här projektet till att börja med?
 
- När Jean-Marc Vallée och Nathan Ross gav mig boken och kopplade ihop mig med Alma Har'el, så skapas en matchning mellan oss som bara gjorde mig så peppad på att få arbeta med henne. Så, det var det första. Sedan drogs jag även till idén med att de här två kvinnorna lever så parallella liv, båda försöker frigöra sig från sina olika omständigheter. Och min rollfigur kan inte riktigt greppa att Cleo har en helt egen historia att berätta. 

Du har i snart 15 års tid återvänt till rollen som Jane Foster i olika Marvelfilmer, finns det några likheter i en rollfigurs utveckling med att nu spela Maddie under 7 timmar i "Lady in the Lake"? Men att i det här fallet fått spela in allt i ett svep.

- Det är faktiskt väldigt annorlunda, även fast det finns vissa mindre likheter också. I den senaste "Thor"-filmen från Taika Waititi så använde vi oss av mycket improvisation. Och i den här serien så skapade Alma en miljö för oss där det fanns utrymme för mycket improvisation också. Så, man får använda sig lite av samma muskelminne i alla fall. Även fast det ena är mycket närmare en slags komisk improvisation medan denna var mer dramatiskt tung. 
 

"En magisk känsla när allt föll på plats"

 
Natalie Portman och Moses Ingram som Maddie och Cleo i den första säsongen av "Lady in the Lake". 
 
Nu när serien är släppt och du kommer lägga det här projektet bakom dig. Finns det något specifikt minne från inspelningarna som kommer att leva vidare och symbolisera "Lady in the Lake"-upplevelsen för dig?
 
- Jag tror nog att dagen jag kommer att minnas allra mest var när vi spelade in scenen på en bänk, när solen höll på att gå ned. Vi kämpade för att hinna ta vara på det naturliga ljuset innan solen skulle försvinna och det fanns en skjutbana på andra sidan gatan... så vi stördes av plötsliga explosioner hela tiden. Det var så många intryck samtidigt. Men vi fick det ändå att fungera på något sätt och det var en magisk känsla när allt bara föll på plats. Det blev så vackert! 
 
- Jag kommer bära omkring på bilden av den dagen i mitt huvud, under resten av mitt liv. Och det var också så kul att få göra några riktigt fina scener tillsammans med Moses [Ingram] där, hon slog mig verkligen med häpnad över hur grym hon var! 
 
 
 
De två första avsnitten av "Lady in the Lake" finns nu tillgängliga hos Apple TV+. Miniserien kommer att bestå av totalt sju avsnitt, där ett nytt släpps varje fredag. 
 
| 21 juli 2024 19:00 |