Spel

Skribent

Viktor Eriksson

22 juli 2024 | 13:30

Netflix har över 80 spel under utveckling – planerar att släppa en ny titel varje månad

Streamingtjänsten tittar på att släppa spel som kan introducera nya karaktärer och berättelser mellan olika säsonger av en tv-serie.
Netflix meddelar i samband med sin senaste resultatuppdatering att streamingjätten nu har över 80 spel under utveckling och planerar att släppa ett nytt spel varje månad till sina prenumeranter, rapporterar Eurogamer.
 
Fokus ska ligga på interaktiva och berättelsetunga spel som är enklare att utveckla och som lanseras i Netflix Stories-hubben. Bland annat kommer det nya spel baserade på populära serier som “Emily in Paris” och “Selling Sunset” och "Squid Game". Netflix tittar också på att engagera superfans av olika tv-serier genom att exempelvis introducera nya karaktärer och berättelser i spel som släpps mellan säsongerna. 
 
Utöver dessa berättelsetunga spel lovar Netflix också att släppa väldigt många olika typer av spel. Streamingtjänsten har i dagsläget lanserat över hundra spel som utöver egna produktioner även inkluderar gott om tredjepartsspel. Från indietitlar som “Spiritfarer” och “Death’s Door” till större spel som “Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition”.
| 22 juli 2024 13:30 |