Film

Skribent

Andreas Samuelson

31 juli 2024 | 15:30

Neve Campbell om vad ”Scream 7” handlar om: ”Anledningen att jag tackade ja”

Skräckdrottningen återvänder som Sidney Prescott i den populära slasher-franchisen och berättar om vad handlingen ska fokusera på.
Det har varit mycket fram och tillbaka med ”Scream VII”, den sjunde och kommande delen i slasher-franchisen som startades av Wes Craven 1996. Både regissörer och skådespelare hoppar av eller sparkas, och det har varit osäkerheter kring om den blir gjord alls.
 
Tidigare i år blev det iallafall klart att Neve Campbell, som spelade hjältinnan Sidney Prescott i de fem första filmerna, återvänder. Hon hoppade över del 6 då hon ansåg den erbjudna lönen för låg men var denna gång med nöjd med vilka pengar som lades på bordet.
 
Det är också klart att Kevin Williamson, manusförfattaren bakom originalfilmen och flera andra, denna gång kommer att regissera. Handlingen ska fokusera på Sidney och hennes familj, och det har till och med pratats om en ny trilogi.
 
Nu berättar Campbell mer om handlingen i en intervju med ET och liknande Sidneys återkomst med den av Jamie Lee Curtis i de senast ”Halloween”-filmerna:
 
- Vi kommer att följa Sidney. De presenterade konceptet för mig, och det är anledningen till att jag tackade ja... Jag älskar de här filmerna, de är så roliga att vara en del av, jag är så tacksam för dem, jag hade aldrig kunnat föreställa mig att vara en del av en film som skulle ha vara så här många årtionden.
 
Skådespelaren marknadsför nu för övrigt dokumentären ”Swan Song”, som hon är exekutiv producent för. Filmen följer National Ballet of Canadas produktion av ”Svansjön” och skildrar dansarnas problem med rasism och sexism. Campbell har själv erfarenhet av dans som ung.
 
Nu återstår att se vilka som gör Campbell sällskap i ”Scream VII”. Courteney Cox återvänder troligen som Gale Weathers och det har ryktats om Patrick Dempsey, som spelade polis i trean och senare visade sig vara Sidneys äkta man i femman.
| 31 juli 2024 15:30 |