Film

Skribent

MovieZine

31 juli 2024 | 17:00

5 hetaste biofilmerna i augusti - spänning och skräck när svenskarna får välja

Det ser ut att bli en stark filmmånad för skräckälskare.
MovieZine höll i dagarna en omröstning där läsarna fick svara på vilka av augustis många filmer de är mest intresserade av att se på bio. Mer än 600 röster har kommit in, och nu kan vi offentliggöra resultatet! Här är de fem augusti-filmer som MovieZines läsare ser fram emot allra mest:
 

5. Borderlands (premiär 9 augusti)

 
Eli Roths färgglada och stjärnspäckade tv-spelsadaption lovar härlig rymdaction till den äventyrslystne biobesökaren. Med tv-spelsserien med samma namn som förlaga har "Borderlands" potential att bli en minnesvärd och rolig actionkomedi. Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black och Jamie Lee Curtis gör några av rollerna i vad som förhoppningsvis blir en underhållande popcornrulle.
 

4. The Crow (premiär 30 augusti)

 
Bill Skarsgård axlar manteln som Eric Draven i rebooten på den våldsamma filmföljetongen om en rockmusiker som kommer tillbaka från de döda för att göra livet surt för dem som hade ihjäl honom och hans fästmö. "The Crow" har på förhand fått en del kritik, bland annat för hur Draven ser ut, och Skarsgård har muttrat lite om att han inte är helt nöjd med hur filmen slutar. Förhoppningsvis levererar "The Crow" när den väl landar på bio.
 

3. Trap (premiär 2 augusti)

 
M. Night Shyamalans nya film har blivit väldigt hajpad, särskilt på grund av den fantastiska trailern. "Trap" följer en pappa som tar med sin unga dotter på popkonsert men snart inser att hela eventet är en fälla för att fånga bygdens värsta seriemördare, vilket råkar vara honom själv. Josh Hartnett gör huvudrollen i vad som förhoppningsvis blir en av den ojämne Shyamalans bättre filmer.
 

2. Longlegs (premiär 30 augusti)

 
En av de mer omtalade skräckfilmerna på länge är "Longlegs", där vi får följa en polis som jagar en satanistisk seriemördare, gestaltad av ingen mindre än Nicolas Cage. "Longlegs" har fått grym kritik och ska tydligen vara läbbig så in i bomben. Gillar man skräck står den nog på "måste"-listan.
 

1. Alien: Romulus (premiär 14 augusti)

 
På tal om skräck, Alien är tillbaka! Och den dominerar listan fullständigt! Den här gången vankas det klassisk "åh, nej, vi har råkat få ombord en köttätande alien på vårt rymdskepp"-skräckis istället för de mer filosofiskt lagda sci-fi-rullarna som Ridley Scott försökte styra om franchisen mot för ett gäng år sedan. Men "Alien: Romulus" ska alltså bli en back-to-basics för den långlivade franchisen, och vi får följa en grupp stackars ungdomar som har oturen att dela en öde rymdstation med en matglad xenomorph. En biosuccé är sannolikt given.
 
Fler biopremiärer i augusti:

● Gudstjänst (2 augusti)
● Love Lies Bleeding (2 augusti)
● Det slutar med oss (7 augusti)
● Ezra (9 augusti)
● Maxxxine (16 augusti)
● The Bikeriders (23 augusti)
● Slumpen avgör (23 augusti)
● Blink Twice (23 augusti)
 
| 31 juli 2024 17:00 |