Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 augusti 2024 | 09:00

Nicole Kidman tipsar om starka dramat som fler borde se: "En viktig film för mig"

Stjärnan lyfter fram en film från 2018 som flög under radarn för de allra flesta.
Det är svårt att hitta en flitigare aktris ön Nicole Kidman. Hon har nästan 100 roller bakom sig, och dyker upp i nya filmer och serier när man minst anar det.
 
Då är det inte konstigt om vissa titlar hamnar mer i skymundan. Som dramat "Boy Erased" som hon spelade in år 2018. Det handlar om en ung homosexuell man som skickas av sina troende föräldrar på konversionsläger som "ska göra honom straight". Förutom Kidman medverkar också Russell Crowe och Lucas Hedges.
 
Stjärnan berättar i en ny intervju att hon önskar att filmen hade fått ett bättre mottagande och sågs av fler:
 
- Det är en väldigt smal film, men för mig en viktig film. Fick den all uppmärksamhet som den behövde? Nej, men den lyckades definitivt belysa skräcken med konversionsterapi. Jag har haft så många som kommit fram till mig för att tacka, de säger "du hjälpte min familj genom att göra den filmen".
 
"Boy Erased" spelade enbart in 11,8 miljoner dollar på bio och sågs som en ekonomisk flipp. Men den har fått fina betyg av kritiker, inte minst här på MovieZine: "Det är omöjligt att inte bli berörd" skrev jag i min recension efter Toronto Film Festival 2018. "Med starka rollprestationer och sin omskakande historia är den värd både Oscarsnomineringar och din uppmärksamhet."
 
Den nyfikne hittar filmen för streaming på Netflix.
 
| 29 augusti 2024 09:00 |