Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

19 juli 2024 | 11:00

Nu är det slutskjutet! "Halo" läggs ner efter två säsonger

Vad som ligger bakom beslutet är fortfarande okänt.
Den spelbaserade tv-serien "Halo" hade en lång väg från idé till existens, men säger den glädje som vararar. 
 
Amerikanska streamingtjänsten Paramount+ har meddelat att andra säsongen blir den sista. Det rapporterar Variety.
 
Exakt varför Paramount+ väljer att inte fortsätta är oklart. Tjänsten lämnade visserligen ett uttalande, fast där står endast de vanliga plattityderna om stolthet och tacksamhet:
 
- Vi är oerhört stolta över den här ambitiösa serien och vill tacka våra partners på Xbox, 343 Industries och Amblin Television, tillsammans med showrunnern och exekutiva producenten David Wiener, hans exekutiva kollegor, hela ensemblen med Pablo Schreiber i rollen som Master Chief och det fantastiska teamet för allt deras enastående arbete. Vi önskar alla det bästa framöver.
 
Även om orsaken till nerläggningen inte är känd så känns det möjligt att pengar ligger bakom. "Halo" var en väldigt dyr serie och kombinerat med första säsongens något svala mottagande, och att serien kanske inte riktigt hittade sin publik (det har trots allt varit ganska lite snack om den), kommer det här knappast som en total överraskning. Andra säsongen fick visserligen ett klart bättre mottagande än den första, men det var uppenbarligen inte tillräckligt för att rädda serien. 
 
Det betyder däremot inte att hoppet är helt ute för mer "Halo". Seriens producenter och Paramounts samarbetspartners kommer åtminstone göra ett försök att sälja in serien någon annanstans.
 
"Halo" utspelar sig 500 år in i framtiden och skildrar ett krig mellan mänskligheten och invaderande utomjordingar. Seriens två säsonger finns tillgängliga för streaming på SkyShowtime.
 
 

Läs också: 5 aspekter som gör att "Halo" bryter speladaptionernas förbannelse

 
| 19 juli 2024 11:00 |