Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

19 juli 2024 | 09:00

15 nya filmer på SVT Play - den här svenska sci-fi-thrillern "liknar ingen rymdfilm du sett"

"Aniara" bjuder på både existentiell ångest och lesbisk kärlek. Snacka om en film som har allt! SVT Play bjuder dock i vanlig ordning på ännu mer.
Harry Martinssons "Aniara", en berättande samling dikter, publicerades första gången 1956. Sex årtioenden senare blev boken film och en hyfsat unik sådan. 
 
Aniara är ett av de många rymdskepp som ska flyga Jordens befolkning till nya hemplaneten Mars. Men just när Aniara lyfter kolliderar farkosten med en asteroid, och tappar sin kurs. Passagerarna ombord inser att de aldrig kommer att nå sitt mål. 
 
MovieZines Alexander Kardeolo delade ut en stark fyra i sin recension av "Aniara":
 
"Du hittar egentligen inte mycket till en klassisk, tydlig handling. Filmen bjuder på en lesbisk kärlekshistoria, svårtolkad performancekonst, tryckt stämning, existentiell ångest - och filmhistoriens antagligen första sexorgie i rymden! Känn dig varnad, det här är mer till för kulturtanter och cineaster än sci-fi-nördar."
 
Är inte det här din typ av science fiction så har SVT Play just nu de tre första filmerna i "Alien"-serien, del två och tre är det som gör entré den här helgen. Ettan ligger redan där och lurar.
 

15 nya filmer på SVT Play

 
● A Quiet Place
● Aliens
● Alien 3
● Aniara
● Arctic
● Betjänten
● Frun tillhanda
● Kinesiska rummets hemlighet
● My Heart Can't Beat Unless You Tell it To
● Ruva
● Scarborough
● Venuseffekten
● Vingar kring fyren
● Vägen
● Weathering With You
 
 
 
| 19 juli 2024 09:00 |