Film

Skribent

MovieZine

15 augusti 2024 | 19:00

Nu kan du se årets mest ökända skräckfilm digitalt - "rent ondskefull och grovt stötande”

Den religiösa rysaren fick konservativa kristna i USA att gå i taket. Nu släpps "Immaculate" på digitala tjänster.
När skräckfilmen ”Immaculate” skulle marknadsföras på sociala medier tog man en annorlunda grepp. Konservativa kristna i USA hade redan varnat andra för filmen som de kallade ”djävulsk, vanhelgande, rent ondskefull och grovt stötande” och ”hädisk, satanistisk, feministisk, abortvänlig film som förnedrar kristna”.
 
Man passade då på att använda kritiken för att sälja filmen och inte gick det så illa. Med hyfsat mottagande av ”riktiga” kritiker drog den in över 28 miljoner dollar, vilket är en vinst för dess budget på nio miljoner.
 
Sydney Sweeney (som även producerat) spelar huvudrollen som amerikanska Cecilia, som reser till ett kloster på italienska landsbygden för att bli nunna. Men det sker allt märkligare saker och hon inser snart att allt inte står rätt till.
 
Det är en klart sevärd, liten rysare som framför allt lyfts av Sweeneys insats. I min recension skrev jag att "det är i slutändan Sweeneys film. Inte bara för att hon hjälpt till att få den gjord och producerat men för att hon ger oss en sympatisk skräckfilmshjältinna. Hennes utstrålning är en kombination av mänsklig sårbarhet och rövsparkare med skinn på näsan, och mixen passar som handen i handsken för denna genre."
 
Se trailern nedan:
 
 
Du kan hyra/köpa ”Immaculate” på SF Anytime och liknande tjänster.
| 15 augusti 2024 19:00 |