trailer

Skribent

Alexander Kardelo

15 augusti 2024 | 19:30

Trailerpremiär: "Från insidan" är SVT:s nya fängelsedrama - premiär i höst

Serien bygger på en mängd intervjuer med dömda brottslingar.
Tidigare idag presenterade SVT flera av höstens nyheter under en pressträff i Stockholm. Bland annat fick vi en första smygtitt på politiska satiren "Whiskey on the Rocks" med Rolf Lassgård, och på dramaserien om fildelarsajten "The Pirate Bay".
 
Nu kommer även trailern till "Från insidan" ut online. Det är ett drama som låter oss få en inblick i ett svenskt fängelse för unga kriminella. SVT beskriver serien som "ett triangeldrama på liv och död som handlar om tre gängkriminella män som genomgår terapibehandling i fängelset".
 
Sanne Övermark ("Eagles") har producerat och skrivit serien efter 2,5 års djupgående research:

- Vi har tillbringat mycket tid på anstalter, med gängkriminella, med avhopparverksamheter, psykologer och familjemedlemmar, för att försöka komma in i huvudet på dem. Vi ville komma bakom rubrikerna som vi ständigt överflödas av.
 
Kan du vara offer och förövare samtidigt? Vad är det egentligen som krävs av en människa för att bryta sina mönster? Seriens tema och manus är baserat på en mängd intervjuer med dömda brottslingar, fängelsepsykologer, kriminalvårdare, avhopparverksamheter och ungdomar på väg in och ur en kriminell livsstil. Ambitionen är att komma bort från den glamouriserade bilden av en kriminell livsstil och i stället försöka visa smutsen, ensamheten och illojaliteten som råder i den undre världen.
 
I rollerna får vi se Nesim Mir, Tyrone Michele, Rasmus Savic och David Nzinga med flera. "Från insidan" får premiär i november på SVT Play.
 
Se trailern nedan.
 
| 15 augusti 2024 19:30 |