Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 augusti 2024 | 07:30

Bill Skarsgård i årets kanske mest brutala film - se "Boy Kills World" hemma

Digitalpremiär för en blodig actionkomedi med glimten i ögat.
Många missade "Boy Kills World" på bio när den gick upp i våras - det blev en flopp av episka proportioner med bara 3 miljoner dollar i globala intäkter.
 
Men om du inte låter det eller kritikernas sågningar stoppa dig, så finns här en ultravåldsam actionthriller att upptäcka. Med glimten i ögat och snygg tv-spelsestetik får vi följa Boy (Bill Skarsgård), en man som tappat både talet och hörseln, på en brutal hämndodyssé mot en mäktig familj.
 
"Detta är en actionrökare som vill vara lekfull och larvig på ett sätt som egentligen bara ”Deadpool” kommer undan med. Eller kanske ”Everything Everywhere All at Once”. Problemet är ju att det blir enformigt, repetitivt och tråkigt, speciellt när ingenting står på spel" kan du läsa i MovieZines recension. Betyget landade på 2/5.
 
Kollar man dock publikens betyg på Rotten Tomatoes så är de mer förlåtande än kritikerna, med 72% positiva omdömen. "Jag älskade filmen!", "den perfekta filmen att se när man vill slippa tänka i 2 timmar" och "Bill Skarsgård är fenomenal", lyder några av tittarnas omdömen.
 
Idag släpps "Boy Kills World" som köpfilm på digitala tjänster som SF Anytime, för ca 139 kronor.
 
| 19 augusti 2024 07:30 |