Serie

Skribent

MovieZine

7 oktober 2024 | 12:30

Streamingnytt på Max: Nya komediserien driver med Marvel - "skoj för filmälskare"

James Bond-regissören Sam Mendes och "Veep"-skaparen Armando Iannucci har slagit sina kloka huvuden ihop.
MovieZine tipsar om erbjudanden och innehåll hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Filminspelningar kan vara kaotiska, stressiga - och tydligen hysteriskt kul. I den nya komediserien "The Franchise" på Max får vi en inblick bakom kulisserna på en fiktiv superhjältefilm, "Tecto", och möter en grupp överarbetade filmarbetare som kämpar för att få den i mål i tid.
 
I rollistan hittar vi en rad skickliga skådespelare, varav många har erfarenhet av just superhjältar och blockbusters. Daniel Brühl har spelat superskurken Zemo åt Marvel, Richard E. Grant var med i “Loki”, och Aya Cash gestaltade Stormfront i “The Boys”.
 
Men det är framför allt Himesh Patel ("Yesterday") som vi får följa, i rollen som filmproduktionens FAD (first assistant director). Med en regissör som egentligen är "för fin" för superhjältegenren så är det ofta Patels rollfigur som tvingas pusha såväl skådespelare, regissör och resten av filmarbetarna i den riktning som filmbolaget vill. Annars riskerar de alla att förlora jobbet.
 
Bakom kameran hittas två riktiga veteraner. Bond-regissören Sam Mendes och "Veep"-skaparen Armando Iannucci kombinerar sin unika kunskap av storfilm och satir.
 
MovieZines tv-redaktör hyllar en "rolig arbetsplatskomedi för filmälskare" och noterar att man driver friskt med både Marvel, Disney och andra storbolag. Samtidigt som serien tar upp Martin Scorseses hjärtefråga - om superhjältegenren kan räknas som riktig "cinema".
 
"Vi når visserligen inte upp i en nivå av komedi som vi fått se i "The Office" eller "Veep". En kanske omöjligt hög ribba att lägga för nya komedier. Men för filmälskare så finns det utan tvekan tillräckligt skoj att hämta här ändå. Jag hoppas verkligen att vi får fler säsonger, för det finns stor potential att växa och driva ännu mer med filmbranschen här", skriver Jonatan Blomberg i vår recension.
 
 
| 7 oktober 2024 12:30 |