Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 augusti 2024 | 16:00

Nu på Max: Spänning, twistar och kalla kårar i annorlunda skräckis

Sådan far, sådan dotter. Ishana Shyamalans lyckade och kusliga regidebut går nu att streama.
MovieZine tipsar om erbjudanden och innehåll hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Twistar och kalla kårar utlovas i den nya rysaren "The Watchers", som just har streaming-debuterat exklusivt på Max.
 
För regin svarar Ishana Shyamalan, en debutant som lärt sig hantverket av den främste i spänningsgenren. Hennes far M. Night Shyamalan har säkert haft ett finger med i spelet, eller åtminstone inspirerat Ishana stort, för precis som i hans bästa thrillers hittas här nattsvart stämning och en och annan överraskning.
 
Filmen följer den unga konstnären Mina (Dakota Fanning) som går vilse i Irlands mörka skogar, och tillsammans med tre främlingar i en stuga förföljs de nu av mystiska varelser.

- När det kommer till att hitta unika saker inom den här genren så tycker jag att familjen Shyamalan borde ha sin egen genre, det är så specifikt för dem. Och här har vi Ishana som går sin egen väg och det är väldigt coolt att vara en del av. Och ja, jag gillar att göra saker som är annorlunda än vad jag har gjort tidigare, berättade Fanning under en exklusiv intervju med MovieZine.
 
Men det kanske inte är en film som kommer gå hem hos alla, så justera dina förväntningar. "The Watchers" har exempelvis låga 5,7/10 i betyg på IMDb, men fick 4/5 och rekommenderas starkt av MovieZines recensent.
 
"Shyamalan balanserar skickligt karaktärsutveckling med spänning och kalla kårar" skriver Andreas Samuelson i sin recension. Han tillägger:
 
"Det är möjligen inte en perfekt film och kommer inte tillfredsställa alla, speciellt inte de blodtörstigaste skräckfanatikerna. Här finns lite eller inget våld, blod eller jump scares men istället symbolism och metaforer som inte alltid uppskattas av genrens fans."
 
"The Watchers" finns nu att streama på Max. Ett abonnemang kostar från 89 kr/månad eller 890 kr/år.
 
| 31 augusti 2024 16:00 |