Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 augusti 2024 | 18:00

Missa inte: Här är 7 nya tv-serier perfekta för höstmörkret

MovieZines tv-redaktör Jonatan Blomberg lyfter fram godbitarna ur årets första höstmånad. Här är alla tv-serier du inte får missa i september!
Vi har ju för bara någon dag sedan haft premiär av "Maktens ringar" hos Prime Video och "KAOS" hos Netflix i två av sommarens sista premiärer. Men lyckligtvis har vi en riktig pangstart på hösten med flera intressanta nya och återkommande serier! Här nedan kommer jag att lyfta fram sju helt nya serier lite extra. 
 
Sista säsongen av "My Brilliant Friend" (Max), den andra säsongen av Sylvester Stallones "Tulsa King" (SkyShowtime), fjärde säsongen av Gary Oldmans "Slow Horses" (Apple TV+) och Cilla Jackerts sista säsong av "Tunna blå linjen" (SVT) dyker också upp under månaden. Längst ned i artikeln har jag samlat 21 premiärdatum för både nya och återkommande titlar som är värda att hålla koll på under september.
 
Men vi börjar alltså med sju helt nya serier, som definitivt förtjänar att ges en chans under höstens första månad:
 

"Det perfekta paret" (Netflix) - 5 september

 
 
Ett lyxigt bröllop slutar med ett dödsfall bara några timmar innan cermonin, vilket gör att alla plötsligt är misstänkta för brottet. I huvudrollerna hittar vi Nicole Kidman, Liev Schreiber, Eve Hewson, Dakota Fanning och Meghann Fahy. Den danska regissören Susanne Bier ("Bird Box"), som även bakom de hyllade serierna "The Undoing" (också med Kidman), "The Night Manager" och "The First Lady" står för regin av miniseriens samtliga avsnitt.
 

"Miljardärsön" (Netflix) - 12 september

 
 
Tänk dig "Succession" fast i Norge. Och istället för mediabranschen så är det viljan att bli världens största laxproducent som är det drivande begäret. Rivaliteten mellan två miljardärsfamiljer gör att gamla traditioner ställs mot nya ambitioner. 
 

”Agatha All Along” (Disney+) - 19 september

 
 
Kathryn Hahn är tillbaka som häxan Agatha Harkness! Vi mötte henne senast i "WandaVision", Marvels allra första tv-serie som officiellt var en del av MCU, men nu får hon alltså sin egen tv-serie. Efter händelserna i slutet av "WandaVision" så har Agatha förlorat sina magiska krafter. Hon tvingas därför lura ett gäng andra häxor att ge sig ut på "Häxornas väg", en slags serie av utmaningar som ger de få som lyckas överleva till slutet det man saknar mest. 
 

"Monster: Berättelsen om Lyle och Erik Menendez" (Netflix) - 19 september

 
 
Ryan Murphy ("American Horror Story", "Dhamer") är tillbaka med nästa Netflix-serie. Den här gången får vi följa det verklighetsbaserade fallet där två bröder anklagades för att ha mördat sina föräldrar i Beverly Hills 1989. Föräldrarna spelas av Javier Bardem och Chloë Sevigny, med Cooper Koch och Nicholas Alexander Chavez i rollerna som deras två söner.

Om man ska vara petig så är det här faktiskt den andra säsongen av antologiserien "Monster", där den första säsongen handlade om Jeffrey Dahmer som då spelades av Evan Peters. Den första säsongen knep hela 13 Emmynomineringar, så nu återstår det att se om den nya fristående säsongen lyckas lika bra.
 

"Twilight of the Gods" (Netflix) - 19 september

 
 
Zack Snyder ("Man of Steel", "300") ligger bakom den animerade och blodiga serien "Twilight of the Gods" som tagit inspiration från nordisk mytologi. Bland skådespelarna som låna ut sina röster hittar vi Peter Stormare, Kristopher Hivju, Pilou Asbaek, Sylvia Hoeks, John Noble, Jamie Chung, Lauren Cohan och Corey Stoll för att bara nämna några.
 

”The Penguin” (Max) - 20 september

 
 
"The Penguin" är den mörka och råa miniserien som utspelar sig mellan Matt Reeves två Batman-filmer "The Batman" (2022) och "The Batman Part II" (2026). I titelrollen har vi Colin Farrell under ett imponerande lager smink i en av karriärens mest brutala och grymma roller hittills. Här får vi se hur han går från hantlangaren Oz till att försöka knipa åt sig all makt i Gothams undre värld. 
 

”Midnight Family” (Apple TV+) - 25 september

 
 
Inspirerad av den sanna historien (som redan fått en dokumentär med samma namn) om familjen Ochoa, som kör en av Mexico Citys många privatägda ambulanser varje natt. Där får vi följa dottern som försöker utbilda sig till läkare på dagtid för att sedan kasta sig in i familjen ambulans och försöka rädda liv under nätterna. 
 

Här är datumen till månadens 21 nya och återkommande tv-serier:

 
Gary Oldman är tillbaka i rollen som Jackson Lamb i den fjärde säsongen av "Slow Horses".
 
4 september:
”Slow Horses” (säsong 4, Apple TV+)
 
5 september:
”Douglas is Cancelled” (säsong 1, SkyShowtime)
”Det perfekta paret” (säsong 1, Netflix)
 
8 september:
”Wise Guy: David Chase and the Sopranos” (säsong 1, Max)
 
9 september:
”Marvels Hit-Monkey” (säsong 2, Disney+)
 
10 september:
”My Brilliant Friend” (säsong 4, Max)
 
12 september:
”Emily in Paris” (säsong 4 - del 2, Netflix)
"Miljardärsön" (säsong 1, Netflix)
 
13 september:
”Tabita Tatto änd Cär” (säsong 1, TV4 Play+)
 
18 september:
”Tulsa King” (säsong 2, SkyShowtime)
”Impeachment: American Crime Story” (säsong 1, Disney+)
 
19 september:
”Agatha All Along” (säsong 1, Disney+)
"Monster: Berättelsen om Lyle och Erik Menendez" (säsong 1, Netflix)
"Twilight of the Gods" (säsong 1, Netflix)
 
20 september:
”The Penguin” (säsong 1, Max)
”La Maison” (säsong 1, Apple TV+)
 
23 september:
”Frasier” (säsong 2, SkyShowtime)
 
25 september:
”Midnight Family” (säsong 1, Apple TV+)

26 september:
"Nobody Wants This" (säsong 1, Netflix)
 
27 september:
”Tunna blå linjen” (säsong 3, SVT)
"Den som dräper" (säsong 4, Prime Video)
 
 
| 31 augusti 2024 18:00 |