Film

Skribent

Andreas Samuelson

31 augusti 2024 | 14:00

Gillade du ”Longlegs”? Här kan du se regissören Osgood Perkins 3 tidigare filmer

Perkins har slagit igenom ordentligt med succén ”Longlegs”. Passa på att se hans tre tidigare filmer innan du njuter av den nya Nicolas Cage-rysaren.
Osgood Perkins, son till ”Psycho”-stjärnan Anthony Perkins, har etablerat sig som en av de nya skräckmästarna. Hans senaste rysare ”Longlegs” har hyllas av kritikerna som "decenniets läskigaste film” och med över 100 miljoner dollar i intäkter blivit största skräcksuccén på tio år.
 
Nu får den svensk biopremiär men om du vill få en känsla av regissörens stil så kan du spana in hans tre tidigare filmer.
 
 

1. The Blackcoat's Daughter (2015)

 
Den övernaturliga, psykologiska rysaren är även känd som ”February” och ”The Daughter of Evil”. Emma Roberts och Kiernan Shipka (”The Chilling Adventures of Sabrina”) spelar huvudrollerna i den kusliga berättelsen om två tonårsflickors våldsamma upplevelser under en julhelg på internatskolan de går på. Hyr/köp den på SF Anytime och liknande tjänster.
 
Se trailern nedan:
 
 
 

2. Gretel & Hansel (2020)

 
Stilsäker version av bröderna Grimms ”Hans och Greta” med ”Star Trek”-veteranen Alice Krige som läskig häxa med oskyldiga barn på menyn. Sophia Lillis (”Det”) spelar Greta som flyr med lillebror och så småningom hamnar i häxans skrämmande stuga. Streama på Cineasterna eller hyr/köp på SF Anytime och liknande tjänster. 
 
Se trailern nedan:
 
 
 

3. I Am the Pretty Thing That Lives in the House (2016)

 
Ung sjuksköterska (Ruth Wilson) anställs för att ta hand om en döende, äldre författare (Paula Prentiss) men inser snart att det spökar i huset hon bor i. Kuslig, lågmäld gotisk rysare för de som uppskattar subtila, stämningsfulla skräckfilmer. Streama den på Netflix.
 
Se trailern nedan:
 
| 31 augusti 2024 14:00 |