Streamingtips

Skribent

MovieZine

11 september 2024 | 16:01

Nu på Viaplay: Guy Ritchie hyllar 60-talet i underskattad spionthriller

Filmen från 2015 är den rafflande, rolig och utmärkt tidsenlig.
Guy Ritchie är en unik och för många uppskattad regissör, som bjudit oss på flera högst underhållande resor i sina rappa och stjärnspäckade äventyr. Ofta med en dos av Tarantino och alltid med glimten i ögat. Se vår lista över regissörens 12 bästa filmer.
 
På ovan nämnda lista hamnade ”The Man from U.N.C.L.E” på plats 7. Andreas Samuelsson beskrev den som ”hyfsat underhållande” och berömde insatserna från Alicia Vikander, Henry Cavill och Arnie Hammer, som alla spelar huvudroller i filmen. Även vår recensent Jake Bolin gav filmen 3/5 i betyg och uppskattade dess lekfulla spionhyllning.
 
Mycket riktigt är detta en nytolkning av en klassisk TV-serie från 1964 och liksom Tarantino utnyttjar Guy Ritchie populärkulturreferenserna på ett snyggt och roligt sätt. Liksom den nyligen aktuella ”Argylle” (även den med Henry Cavill) blir det en rolig satir på typiska berättandedrag och konventioner i genren, där två agenter samarbetar för att förhindra kärnvapenkrig och hitta en försvunnen vetenskapsman. Allt har du sett förut och det är tanken. Kanske blir filmen roligare ju mer du hänger med i referenserna och stilvalet? Karikatyrerna av James Bond och alla andra kalla kriget-thrillers är högst påtagligt.
 
Tyvärr fick ”The Man from U.N.C.L.E” inte särskilt stor uppmärksamhet, utan floppade på bio och någon uppföljare har ej synts till trots vissa spekulationer.
 
Är du sugen på lite underhållande spionaction i andan från en spännande 1960-talsserie ska du dock knappa in på Viaplay nu! Det kanske inte är Guy Ritchies bästa verk, men det är en klart sevärd och kul tolkning.
 
 
| 11 september 2024 16:01 |