Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 oktober 2024 | 20:30

Här är godbitarna! 7 nya och lovande tv-serier att streama under oktober

MovieZines tv-redaktör Jonatan Blomberg lyfter fram godbitarna ur de många olika streamingstjänsternas utbud.
Oktobermörkret och kylan är äntligen här (tycker åtminstone vi som slukar serier), för att säga åt oss alla att hänga mer i soffan framför tvn!
 
Vi har fortfarande några större septemberserier som rullar vidare under månaden, som finalen på "The Rings of Power" samt nya avsnitt av "Agatha All Along" och "The Penguin". Under oktober får även nya säsonger av Netflixfavoriterna "The Lincoln Lawyer", "The Diplomat" och "Heartstopper".
 
Men i vanlig ordning tänker jag fokusera på våra helt nya serier i den här artikeln, eftersom det är svårare att hålla koll på allt nytt som släpps och inte hunnit slå igenom brett ännu. Här nedan hittar du de sju nya serier som jag själv kommer att ge en chans under månaden och är mest peppad på. Och i botten på artikeln hittar du datum även till månadens återkommande titlar:
 

”The Franchise” (Max) - 7 oktober

 
 
"Veep"-skaparen Armando Iannucci är tillbaka med ännu en komediserie. Den här gången får vi följa med in bakom kulisserna på inspelningarna av en superhjältefilm, vilket baserat på trailern ser ut att kunna bli ett vinnande koncept. 
 

”Tomb Raider: The Legend of Lara Croft” (Netflix) - 10 oktober

 
 
Hayley Atwell lånar ut rösten till den senaste adaptionen av "Tomb Raider"-spelens Lara Croft. Netflix har lyckats få till ett gäng animerade serier på sistone, "Blue Eye Samuari", "Arcane", "Castlevania", "Terminator Zero" och så sent som i september fick vi Zack Snyders "Twilight of the Gods". Nu återstår det bara att se om "Tomb Raider: The Legend of Lara Croft" lever upp till samma nivå som Netflix mer hyllade animerade titlar.
 

”Citadel: Diana” (Prime Video) - 10 oktober

 
 
Minns du Russo-brödernas "Citadel"-serie från förra året? "Citadel: Diana" är en italiensk spinoffserie som utspelar sig i samma James Bond-liknande univsersum, men som den här gången låter oss följa en italiensk avdelning. Handlingen har den här gången dessutom flyttat sig till året 2030 och omfamnar därför sci-fi-genren ännu er än originalet gjorde. 
 

”Disclaimer” (Apple TV+) - 11 oktober

 
 
Den fyrfaldigt Oscarsvinnande regissören och manusförfattaren Alfonso Cuarón ("Gravity", "Children of Men", "Roma") har både skrivit och regisserat hela miniserien "Disclaimer", som dessutom har Oscarsvinnaren Cate Blanchett i huvudrollen. Behöver jag ens säga mer än så? Handlingen följer en journalist (Blanchett) med en mörk hemlighet, som riskerar att avslöjas i en ny bok.
 

”Passenger” (BritBox) - 18 oktober

 
 
Wunmi Mosaku, kanske mest känd från "Loki" och "Deadpool & Wolverine", utreder en rad mystiska brott som skett i den lilla orten Chadder Vale. En serie som verkar både charmig och spännande på samma gång. För den som gillar brittiska kriminaldraman så ser det här onekligen ut att kunna bli en av oktobers mest intressanta nya premiärer.  
 

”Like a Dragon: Yakuza” (Prime Video) - 24 oktober

 
 
Efter tv-spelsadaptioner av "The Last of Us", "Fallout" och "Twisted Metal", så står nu "Lika A Dragon: Yakuza" på tur. Nu missade jag tyvärr det här spelet själv när det begav sig 2005 (och en rad populära uppföljare), men det verkar finnas många peppade gamers som är redo för just den här adaptionen.

Nu återstår det bara att se om alla vi som aldrig testade spelen kommer att falla lika hårt för den undre världen i Japan. Med tanke på att en av mina favoritserier i år är "Tokyo Vice", så håller jag verkligen tummarna för att man har lyckats göra något som kan förena både nya tittare och gamla gamers.
 

"Before" (Apple Tv+) - 25 oktober

 
 
Billy Crystal ("När Harry mötte Sally") i en psykologisk dramathriller från Apple TV+? Ja, tack! Det har blivit snarare regel än undantag att Apple levererar påkostade tv-serier med intressanta skådespelare och "Before" passar onekligen in på den beskrivningen. Här kommer vi få följa Crystal i rollen som en deprimerad barnpsykolog, som hittar ett barn i behov av en psykolog på sin veranda. Och baserat på trailern verkar inget vara alls som det verkar med den här ungen. 
 

Här är datumen till månadens 17 nya och återkommande tv-serier:

 
"The Lincoln Lawyer" är en av flera populära återkommande serier från Netflix under månaden. 
 
2 oktober:
”Where’s Wanda” (säsong 1, Apple TV+)
"The Legend of Vox Machina" (säsong 3, Prime Video)
 
3 oktober:
”Heartstopper” (säsong 3, Netflix)
 
7 oktober:
”The Franchise” (säsong 1, Max)
 
9 oktober:
“La Máquina” (säsong 1, Disney+)
 
10 oktober:
”Tomb Raider: The Legend of Lara Croft” (säsong 1, Netflix)
”Citadel: Diana” (säsong 1, Prime Video)
 
11 oktober:
”Disclaimer” (säsong 1, Apple TV+)
 
16 oktober:
”Shrinking” (säsong 2, Apple TV+)
 
17 oktober:
”The Lincoln Lawyer” (säsong 3, Netflix)
 
18 oktober:
”Passenger” (säsong 1, BritBox)
”Gåsmamman: Epilogen del 1” (TV4 Play)
 
24 oktober:
”Like a Dragon: Yakuza” (säsong 1, Prime Video)
"What We Do in the Shadows" (säsong 6, Max)
 
25 oktober:
”Before” (säsong 1, Apple TV+)
 
28 oktober:
”Somebody Somewhere” (säsong 3, Max)
 
31 oktober:
”The Diplomat” (säsong 2, Netflix)
 
 
| 1 oktober 2024 20:30 |