Spel

Skribent

Viktor Eriksson

5 juli 2024 | 19:30

Nytt “GTA V”-innehåll ströks eftersom “GTA Online” drog in så mycket pengar

Det nedladdningsbara tillägget var tänkt som ett nytt äventyr centrerat runt karaktären Trevor.
En tidigare anställd vid Rockstar Games berättar i en ny intervju med Youtube-kanalen SanInPlay att spelutvecklaren ursprungligen tänkte släppa ett nedladdningsbart tillägg till sitt oerhört populära spel “Grand Theft Auto V” som ursprungligen släpptes under 2013.
 
Det nedladdningsbara tillägget skulle fokusera på karaktären Trevor Philips som i hemlighet skulle jobba för FBI.
 
– Det var lite min grej. Jag var en av de huvudsakliga klipparna, kameramännen och gjorde mycket second unit-saker, säger den tidigare Rockstar-medarbetaren Joseph Rubino till SanInPlay.
 
Enligt honom ska Rockstar lagt mängder av pengar på projektet men beslutade sig för att lägga ner det när det var halvfärdigt efter det att onlinespelet “Grand Theft Auto Online” släpptes.
 
– När “GTA Online” släpptes så var det en sån kassako och folk älskade det så mycket att det var svårt att argumentera för att ett självständigt nedladdningsbart tillägg skulle kunna tävla med det.
 
Istället togs en del av materialet från det tänkta tillägget och gjordes om till material till “Grand Theft Auto Online”.
 
– När jag ser tillbaka på det så tror jag det förmodligen hade gått att göra båda två, men det var ett affärsbeslut som de tog och jag var lite upprörd över det, Joseph Rubino.
 
Rockstar Games har själva inte kommenterat uppgifterna. 
| 5 juli 2024 19:30 |