Spel

Skribent

Anders Eklöf

28 oktober 2024 | 16:00

Nytt rekord för retrospel - "Donkey Kong Classics" såldes för 51 000 kronor

"Donkey Kong Classics" tar rekordet för spelet som sålts för allra högst pris i Sverige.
De senaste åren har priserna på retrospel verkligen rusat iväg, med ett exemplar av klassikern "Super Mario 64" från 1997 i nästintill perfekt skick som såldes för galna 13,3 miljoner kronor i USA för några år sedan.
 
1986 släpptes ett annat klassiskt spel i Europa, "Donkey Kong Classics", till Nintendo Entertainment System, som är en samling av spelen "Donkey Kong" "Donkey Kong Jr".
 
Nyligen såldes ett exemplar av "Donkey Kong Classics" på Tradera för 51 000 kronor, vilket är ett nytt rekord för retrospel med märkningen SCN (sålt i Skandinavien).
 
Spelet ser ut att vara i fint skick där spelkassett, kartong och fodral ingår – men inte manual, trots den höga prislappen.
 
Det tidigare rekordet för ett SCN-spel låg hos ett svensksålt exemplar av spelet "Spider-Man: Return of the Sinister Six" till Nintendo Entertainment System för 42 000 kronor, vilket det endast ska finnas två kända exemplar av ute på marknaden.
 
Det allra dyraste retrospelet som sålts i Sverige innan "Donkey Kong Classics" är dock "The Legend of Zelda: A Link to the Past - Gold Pack" till Super Nintendo, som gick på 47 000 kronor.
 
| 28 oktober 2024 16:00 |