TV-tips

Skribent

Martin Persson

26 juli 2024 | 06:00

På tv ikväll: Tom Hanks är på jakt efter bedragaren DiCaprio i tokhyllat drama från 2002

Steven Spielbergs film är alltid lika fantastisk och spännande.
Den verkliga historien om Frank Abagnale var ett perfekt tema för en osannolik och spännande thriller.
 
Abagnale var ett kriminellt geni och bedragare som redan vid 16 års ålder lyckades lura staten på miljontals dollar och utgav sig för att vara både pilot, läkare och advokat. Ständigt med FBI i hälarna. Som en slags verklig Tom Ripley.
 
Låter det spännande? Vem bättre att ta sig an en sådan otrolig berättelse än självaste Steven Spielberg. Resultatet blev ”Catch Me if You Can” och med sig fick han storstjärnor som Leonardo DiCaprio i huvudrollen som Frank, Tom Hanks som den sympatiske men hårde FBI-agenten som vill fånga honom och Christopher Walken som Franks far. 
 
God potential utnyttjas sublimt. Filmen är ständigt spännande och välspelad i en av DiCaprios bästa roller och Tom Hanks är som vanligt lysande.  I typisk Spielberg-anda får man till en mängd av toner med vass humor, spänning och känsloladdat drama om ensamhet och att hitta sin plats.
 
Tilläggas bör även att filmen är väldigt snyggt klippt och innehåller ett fantastiskt soundtrack av John Williams. Walken nominerades för en Oscar i sin roll och Williams ännu en gång för sin musik.
 
Förra året röstade ni läsare fram ”Catch Me if You Can” till den sjunde bästa Tom Hanks-filmen i vår topp 10-lista och på IMDb har filmen sedan många år tillbaka en prestigefylld plats på lista över de 250 bästa filmerna genom tiderna.
 
 
”Catch Me if You Can” visas ikväll 21:00 på TV3. Går även att hyra & köpa hos Viaplay och SF Anytime.
| 26 juli 2024 06:00 |