Film

Skribent

Martin Persson

8 juni 2024 | 05:00

På tv ikväll: Se Kirsten Dunst i en underskattad kärleksfilm från 2005

Skratta och gråt till kvällens film.
Cameron Crowe ligger bakom ett flertal minnesvärda draman med glimten i ögat. Regissören är kanske mest känd för sina hyllade och i vissa fall även Oscarsnominerade filmer ”Jerry Maguire”, ”Almost Famous” och ”Vanilla sky”.  Allt regissören rörde vid tycktes bli till guld under 90- och tidigt 2000-tal och ikväll går även en av hans något mindre omtalade filmer från 2005 på TV.
 
”Elizabethtown” är berättelsen om en ung man spelad av dåvarande stjärnskottet Orlando Bloom, som återvänder till sin hemstad för sin fars minnesstund. Där stöter han på kärleken i en flygvärdinna, spelad av Kirsten Dunst.
 
Låter det bekant? Ingredienserna för en typisk rom-com finns alltjämt närvarande, men som vanligt i Cameron Crowes filmer kan man räkna med genre-överskridande filmskapande, starka känslor och finslipat manus.
 
Vår recensent Boel Bermann var vid biopremiären hyfsat nöjd med filmen och beskrev den som: ”En varm film, inte ett mästerverk, men inte ett fullständigt misslyckande”. Filmen fick 3/5 i betyg på MovieZine.
 
Knappa in på TV8 ikväll och se vad du tycker!
 
Här kan du se ”Elizabethtown”:

● Ikväll 22:00 på TV8
Streama på SkyShowtime
● Hyr på Viaplay
 
| 8 juni 2024 05:00 |