TV-tips

Skribent

Martin Persson

29 juni 2024 | 04:00

På tv inatt: Den tragiska berättelsen om Judy Garland - med en storartad Renée Zellweger

Missa inte den tårdrypande berättelsen om Judy Garland.
En av de i mitt tycke absolut bästa filmerna från 2019 är just ”Judy” av brittiske regissören Rupbert Goold. Här på MovieZine fick filmen vid sin premiär 4/5 i betyg av Alexander Kardelo, som beskrev filmen som en ”storartad tolkning”.
 
Som någon med ett stort intresse inom såväl musik som film var det en bländade upplevelse att ta del av skådespelaren- och sångaren Judy Garlands turbulenta liv i denna mycket kompetenta biopic. Skådespelet är fantastiskt, inte minst av Renée Zellweger i kanske sitt livs bästa roll, som hon dessutom vann en Oscar för.
 
De mörka sidorna av Hollywood, studiosystemet och stjärnglans utforskas i ett känslosamt manus där tankarna genast faller på Billy Wilders odödliga klassiker ”Sunset Boulevard”. Bakom de glada sångerna och färgglada technicolor-bakgrunderna i ”Trollkarlen från Oz” döljer sig misär och missbruk och en känsla av att inte räcka till i takt med att man åldras.
 
”Judy” är en otroligt stark upplevelse som jag inte kan rekommendera nog att se nu när den går på TV. Vare sig man vill djupdyka i Judy Garlands skådespel, se mer av sångerskan eller helt enkelt letar efter ett starkt drama är denna film ett måste.
 
Här kan du se ”Judy”:
 
● Inatt 00:35 på SVT1
● Streama gratis på SVT Play
● Streama på Viaplay
● Hyr & köp på SF Anytime
| 29 juni 2024 04:00 |